Šta očekivati od Nintenda na E3 sajmu?

Nintendo je kao i prošle godine najavio da će na E3 sajmu zauzeti potpuno drugačiji format prikazivanja svojih naslova od ostalih učesnika sajma. Iako neće biti isti kao prošle godine u vidu Nintendo Direct-a, smatra se da će format Digitalnog eventa biti veoma sličan. Ovo ne mora nužno da znači da Nintendo nema šta da pokaže na ovogodišnjem sajmu, ali svakako znači jedan vid povlačenja pred konkurencijom. Šta treba očekivati od Nintenda?

-3DS
3DS je imao solidnu godinu, izašle su neke od najtraženijih franšiza i ponuda konzole je upotpunjena. Vidan je pad u prodaji i pored solidne linije igara, što znači da će Nintendo verovatno fokus premestiti na naslednika i početi razvoj igara za novu konzolu. Znači, Nintendo na E3 sajmu neće imati veliki broj 3DS naslova koje će prikazati. Poslednja visokobudžetna igra za ovu konzolu će verovatno biti Super Smash Bros, a onda dolazi obaranje cene i polako opraštanje od DS (DS, DS Light, DSi, 3DS, 2DS) linije u potpunosti. Jedino šta bi moglo da iznenadi je najava nove Metroid igre za 3DS, što bi na neku ruku naljutilo fanove jer istu traže za Wii U. Možda neko iprobavanje sa NFC figurama bude prisutno na E3 sajmu. Ne očekujem ništa više od toga.

-Wii U
Nije tajna da se Wii U prodaje daleko ispod očekivanja koje je Nintendo imao, da ima veliku krizu identiteta, da se GamePad pokazao kao nepotreban dodatak konzoli i da sam Nintendo nije pokazao opravdanost da cena konzole bude tolika kolika jeste. Ovo je biti ili ne biti trenutak za Wii U. Gotovo je sigurno da će Nintendo pokazati novi Zelda naslov (Zelda U kako je već prozvana u Nintendo zajednici). Biće veliki fokus na SSB naslovu za Wii U koji predstavlja možda i najveceg aduta koji Nintendo trenutno ima po pitanju Wii U-a. Čućemo više detalja o Bayonetti 2, X-u, Yarn Yoshi-u i nekim drugim naslovima koje je Nintendo najavio prošle godine. Sve ovo iako solidno, ne bi bilo dovoljno da igračka zajednica opet počne da gleda blagonaklono na Wii U. Nintendo mora da povrati svoje stare franšize u vidu F-Zero-a i Star Fox-a. Mora da pokaže da ima konja za trku u sve popularnijem FPS i TPS zanru što bi mogla da uradi neka Metroid igra. Što je najvažnije, mora da pokaže da je spreman da eksperimentiše i da pravi nove IP-eve. Moraju da pokažu da online igranje shvataju ozbiljno i to ne samo u vidu Mario Kart-a i SSB-a, potreban je jedan online shooter. Što je najvažnije, Nintendo mora da pokaže da je ostala barem neka 3rd party podrška za sistem i da je spreman da sarađuje sa zapadnim studijima u pravljenju ekskluzivnih igara za Wii U. Šta će od ovoga uraditi Nintendo i da li će uopšte čuti glas sve besnijih fanova, ostaje da se vidi. Ono što je sigurno je to da Nintendo mora da napravi pravi spektakl ovog E3 sajma ako želi da ima bilo kakve šanse za nastavak borbe u svetu kućnih konzola.

-Novi hardver, QOL...
Nintendo sigurno neće prikazivati novi hardver na ovom E3 sajmu. Wii U je konzola koju će oni podržavati sigurno još dve godine. Ono što jeste moguće je prvi pogled na QOL platformu koju je Iwata već najavio. Mada svako pomeranje fokusa sa Wii U-a će biti shvaćeno kao napuštanje te konzole, a mislim da to sam Nintendo vidi.
Loading...
facebook post image