WowWee FlyTech BLADESTAR

Revolucionarna letelica na daljinski! Pomalo nalik helikopteru ali je mnogo lakša za upravljanje i naročito namenjena za let u unurašnjosti prostorija. Za razliku od svih ostalih letelica, Bladestar ima ugrađene senzore koji detektuju prepreke i inteligentnu Autopilot navigaciju kojom ih izbegava. Neće udariti ni u zid ni u plafon ni u neku drugu prepreku. Može čak samostalno da prođe kroz prozor ili kroz cev ako je dovoljne debljine
WowWee - FlyTech - Bladestar
Možete ga navoditi i rukama jer njegovi senzori detektuju i kada se vaše ruke ili neki drugi krupniji predmet približe. Približavanjem ruku sa jedne strane Bladestara on će automatski da se pomera u suprotnu stranu kao da se odbija nekom  nevidljivom silom. Na taj način se možete igrati "dobacivanja" sličnog odbojci.

Pored ovog automatskog navođenja, moguće je i ručno upravljanje pomoću daljinskog upravljača. Prebacite sa "Autopilot Mode" (automatski samostalno) na "RC Mode" (daljinsko upravljanje) mod letenja i vi preuzimate kontrolu.
WowWee - FlyTech - Bladestar - remote control
Uz Bladestar se dobija i "Dogfight" dodatak pomoću kojega možete da se igrate borbe između dva Bladestara. Kada se dva Bladestara približe jedan drugome, onaj koji prvi pritisne taster "Fire" pogodiće onog drugog. Nakon tri pogotka, Bladestar koji je pogođen će automatski prinudno sleteti i kao da je zaista uništen, prestaće da reaguje na komande. Da bi ponovo mogli da upravljate sa njime potrebno je da ga isključite i ponovo uključite. Igranje "Dogfight" borbi je moguće i u Autopilot i u RC modu.

Raspon krila je 30cm. Vreme punjenja baterija je oko 20 minuta a vreme leta do narednog punjenja je oko 5 minuta. Poprilično je otporan na lomove u slučaju pada ali zahvaljujući njegovim sposobnostima izbegavanja prepreka, padova će biti mnogo manje nego sa drugim letelicama.

Ako vam je upravljanje klasičnim letelicama na daljinski preveiše naporno, ovo je idealna letelica za vas!
WowWee - FlyTech - Bladestar - box